A megrendelés előzetes feltételei:

– A megrendelőnek rendelkeznie kell az .mq4 ( MQL4 ) forrás file-lal. Az átíráshoz nem megfelelő az eszköz ( script, indikátor, expert ) .ex4 formátumú file-ja.

– Amennyiben a fent leírt .mq4 forrás file rendelkezésre áll, de a file olyan „beépülő” programelemeket tartalmaz ( pl. .mqh file-okat ), amelyek nem beépített (alap) részei az MQL4 nyelvnek, abban az esetben a sikeres átíráshoz szükségesek a beépülő programelemek forráskódjai is.

– Amennyiben a fent leírt .mq4 forrás file rendelkezésre áll, de olyan „beépülő” programelemeket tartalmaz ( pl. dll file-okat) , amelyek nem írhatók át közvetlenül MQL5 programnyelvre, abban az esetben az átírás semmilyen formában nem végezhető el.

Amennyiben a megrendelő rendelkezik az .mq4 forrás file-lal, de annak konkrét tartalmát illetően nem biztos valamelyik előzetes feltétel teljesülésében, a megrendelés indítása után a .mq4 forrás fájl feltöltését követően annak tartalma megvizsgálásra kerül. Amennyiben az átírás valamilyen okból nem teljesíthető, arról a megrendelő indoklással együtt értesítést kap.

A vizsgálatnak külön díja NINCS!

A megrendelés általános menete

1. A megrendelés a „Kapcsolat” almenü lapon kezdeményezhető. Itt leírható ( nem kötelező ) az átírandó eszköz ( script, indikátor, expert ) működésének rövid leírása. Itt tölthetők fel az átírandó file(ok) is. Egyéb kérdések elküldésére is a „Kapcsolat” almenü lapon keresztül van lehetőség.

2. A file-ok feltöltés után kiértékelésre kerülnek ( átírhatóságukat illetően ), és amennyiben az előzetes feltételeknek megfelelően az átírás lehetséges, annak költségéről a megrendelő egy árajánlatot kap, az átírás várható befejezésének megjelölésével.

3. Amennyiben a megrendelő elfogadja az árajánlatot és az abban szereplő várható határidőt, akkor az árajánlatban szereplő összeg 50 %-ának előlegként történő beérkezése után kezdődik az átírás folyamata. A határidő kezdete is az előleg beérkezésének napjától kezdődik !

4. Az átírás befejezése után a megrendelő egy időben korlátozott .ex5 file-t kap, amelyet az árajánlatban is meghatározott időkorláton belül kipróbálhat. Amennyiben ezen időkorláton belül hibát talál az átírt fájl funkcionális működésében, és az javítható, akkor a próbaidőszakon belül a hiba javításra kerül, és a próba időszak a javítás idejével meghosszabbodik. Hiba jelzésére a próbaidőszakon belül egyszer van lehetőség, függetlenül a hibák számától. Ez azt jelenti, hogy a hibabejelentésnek tartalmaznia kell az összes hibát( ha több hiba merült fel ), azok külön-külön egyenként való bejelentése nem lehetséges, kivéve, ha egy hiba csak egy másik javítása után volt felfedhető. A hibabejelentésnek tartalmaznia kell az MT5 platform „Terminal” ablakában szereplő „Expertek” és „Napló” fül alatti log fájlokat (screen shot formájában is lehet), ahol a bejelentett hiba leírása látható is.
Nem tekinthető funkcionális hibának a grafikai elemek bizonyos fokú különbözősége. Amennyiben a ( funkcionális ) hiba nem javítható, a befizetett 50 % előleget a megrendelő VISSZAKAPJA!

5. Amennyiben a megrendelő a próbaidőszak alatt az átírt file működését hibátlannak találja és kiegyenlíti a fennálló 50 % hátralékot, a beérkezés után megkapja a korlátozás mentes .mq5 forrás file-t, és a megrendelés és teljesítés folyamata lezárul.