Trade Napló

 

Itt alul a “Letöltéshez kattints ide!” képre kattintva letölthetsz egy saját fejlesztésű Trade Naplót. Ez a kereskedés egyik legfontosabb eszköze, melyben minden megnyitott pozíciódat rögzítheted. A napló segítségével lehetőséged lesz utólag kielemezni erősségeidet és gyengeségeidet. Megmutatja elért eredményeidet és összegzi is ezeket. Minden egyes sor végén lehetőséged nyílik arra, hogy megjegyzéseket fűzz kereskedéseidhez, ide értve a mentális gondolataidat is, sőt a chart képét is elmentheted hozzá. Ezek segítségével utólag könnyen kiszűrheted hibáidat, illetve erősségeidet. Fontos, hogy törekedj arra, hogy a PayOff Ratio “1” felett legyen. Találati arány a trendkövető stratégiánál 50% körül már elfogadható.

Használata:

A “Profit” és” Veszteség” mezőbe ha az összeg törtszám, akkor “vesszővel” írd azt. A “Veszteség” oszlopba “minusz” előtaggal írd az összegeket. A payoff Ratió akkor kezd el számolódni, ha már legalább egy-egy nyertes és vesztes kereskedés is bekerül a naplódba.

Kép beillesztése:

A számítógépeden hozzál létre egy mappát, melybe a chart képeid lesznek majd. Innét fogja mindig betölteni az aktuális képet, ha megakarod nézni. Az aktuális chart képét a következő módon tudod elmenteni az MT4-ben. “File/Mentés képként” menüpontra kattintva a bejövő ablakban kattints a “Rendben” gombra és add meg annak a könyvtárnak a helyét amit az előzőekben leírtak szerint létrehoztál és add meg a kép nevét, majd nyomd meg a “Mentés” gombot. Ezzel kész is a kép mentése. Már csak be kell illeszteni a naplóba. Kattints az egyik kép oszlopban lévő sorra és jobb egérgombot nyomva a megjelenő menüben válaszd a “Hivatkozást” vagy a libre officban a “Hiperhivatkozás” gombot. A bejövő ablakban fent adj meg valami nevet a hivatkozásnak (célszerű egy számot) és alatta keresd meg a létrehozott mappádban az elmentett képet és kattints rá. Ezzel kész is a beillesztés és bármikor megnézhető, ha rákattintasz erre a hivatkozásra. Meglátod nagyon egyszerű és gyorsan megy!


 

Letöltéshez Kattints ide!